Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Je hebt de knoop doorgehakt, je gaat je huis in de verkoop gooien. Maar hoe kun jij je huis zo snel mogelijk verkopen? Lees hier enkele tips die de verkoop van jou huis kunnen bevorderen.

1. Verf je muren

Misschien is die donkerrode muur helemaal jouw stijl, maar dat betekent niet automatisch dat een donkerrode muur voor iedereen is. Als je je kansen wilt vergroten om je huis te verkopen schilder je muren dan wit. Deze investering is, maar klein en je hebt meteen resultaat. Door lichte muren ziet je huis er ruimtelijker uit.

2. Slim investeren

Het lijkt misschien slim om die oude keuken eruit te doen en een nieuwe keuken erin te zetten of om de badkamer te renoveren vlak voordat jij je huis in de verkoop wilt plaatsen, maar dit kan ook erg nadelig uitpakken voor je. Een badkamer en een keuken zijn allebei erg smaakgevoelig. Niet iedereen vindt hetzelfde mooi. Ben je nog steeds van plan om een grote investering te doen? Dan kun jij je geld beter investeren in zonnepanelen, het dak, de goot, de cv-ketel of het buitenschilderwerk. Kijk op deze website voor de mogelijkheden.

3. Opbergruimte

Iedereen wilt zoveel mogelijk opbergruimte, maar potentiële kopers kunnen natuurlijk niet door de spullen in je kast heen kijken. Laat je potentiële kopers de opbergruimte zien die je woning hun te bieden heeft en sla je spullen op een andere plek op totdat je woning verkocht is.

4. Licht

Als je professionele foto’s wilt laten maken van je huis zorg er dan voor dat je dit doet wanneer het zonnig is. Je huis ziet er dan van zowel binnen als buiten mooi uit en het licht is op dat moment optimaal. Trek je gordijnen open, zet alle ramen en deuren los en vergeet niet: licht verkoopt.

Lees tip:  Een vijver in de tuin: 2 dingen waar je goed op moet letten

5. Leeg je huis

Haal alle jassen van de kapstok af, berg alle familiefoto’s eventjes veilig op. Belangrijk is dat je potentiële kopers opties zien om hun spulletjes neer te zetten. Overdrijf echter niet. Het moet er niet uitzien alsof je huis verlaten is. Zorg dat je persoonlijke spullen opbergt, maar je kunt best een schilderij aan de muur laten hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *