Tips om een grote tuin te onderhouden

De echte tuinliefhebbers dromen ervan om een grote tuin te hebben waar ze van alles en nog wat in kunnen plaatsen. En zeg nu eerlijk een grote tuin alleen voor jezelf is oprecht heerlijk. Je eigen terras, plek om te sporten, te loungen, tot rust te komen en een plek waar kinderen veilig kunnen spelen. Een grote tuin hebben heeft zeker zijn voordelen. 

Alleen moet zo een tuin ook onderhouden worden want voor je het weet heb je overal onkruid of is het prachtige grasveld niet meer zo mooi. En het onderhouden van een tuin is één van de taken die niet zo leuk zijn om op te pakken. Als je eenmaal het onderhoud hebt verwaarloosd zal het ook een stuk moeilijker zijn om weer te beginnen. Daarom geven we in dit artikel een aantal tips mee over hoe je een grote tuin (regelmatig) kan onderhouden. 

Gebruik een robotmaaier

Een geweldige uitvinding is dé robotmaaier. Is een groot gedeelte van jouw tuin bedenkt met een grasveld dan is een grasmaairobot de ideale oplossing. Nooit meer zelf achter de grasmaaier staan en oneindig veel rondjes lopen. Nee! Met een robotmaaier kan je lekker op de bank zitten terwijl het gras gemaaid wordt. Hoe geweldig is dat. Afhankelijk van de grootte van het grasveld kan je kiezen wat voor soort robotmaaier je nodig hebt. Wie weet is één zelfs niet genoeg. Het voordeel van robotmaaiers zijn dat je via een app alles kan instellen. Wil je dat het gras elke maandag om 11:00 gemaaid moet worden dan kan je dat in een schema aangeven. Op deze manier ben je nooit meer onnodig veel tijd kwijt aan het onderhouden van het gras en ziet het er altijd goed uit. 

Lees tip:  Bouwpakket trappen: wat zijn de voordelen?

Leg tuinberegening aan

Ondanks dat het relatief veel regent in Nederland hebben sommige planten toch nog meer water nodig. Het kan soms een keertje niet uitkomen om alle planten in de tuin water te geven of om het grasveld te voorzien van water. Het neemt ook redelijk veel tijd in beslag. En het is logisch dat je dan steeds minder zin hebt om je tuin te onderhouden. Door een geautomatiseerde tuinberegening systeem te laten aan leggen hoef je de plantjes zelf geen water meer te geven. 

Bovendien weet je zeker dat je tuin de juiste hoeveelheid water krijgt omdat het systeem rekening houdt met de regen. Heeft het geregend? Dan zal het beregeningsysteem minder water geven. 

Schakel professionele hulp in

Mocht het je allemaal te veel worden dan is er altijd nog de optie om professionele hulp in te schakelen. Hiervoor ka je terecht bij Amazone Tuintechniek. Door jarenlange ervaring op gebied van tuintechniek weten zij precies wat jouw tuin nodig heeft. Samen met jou zullen ze een plan opstellen voor het onderhouden van je tuin. Daarnaast vinden ze het ook erg belangrijk om rekening te houden met het klimaat. Dit doen zij door bewust om te gaan met het stroom- en waterverbruik bij het installeren van tuintechnische oplossingen zoals een tuinberegeningssysteem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *