Richt je terras mooi in met exclusieve tuinmeubelen

Een terras of balkon voorzien van Exclusieve tuinmeubelen zorgt voor meer levenskwaliteit, vooral tijdens de zomermaanden. In deze periode zit je namelijk vaak buiten te ontspannen. Veel mensen vinden het moeilijk om hun terras in te richten, want hoe doe je dit? Lees in deze blog de tips over het mooi inrichten van je terras. Alles over exclusieve tuinmeubelen, kleurgebruik en meer!

Kies voor stijlvolle en exclusieve tuinmeubelen

Wil je je buitenruimte gebruiken als extra woonruimte? Dan heb je exclusieve tuinmeubelen nodig. De mogelijkheden met tuinmeubels zijn eindeloos, maar als je zelf een beetje handig bent kun je ook meubels van pallets maken. Tegenwoordig bouwen steeds meer tuinliefhebbers hun banken en tafels zelf door gebruik te maken van houten pallets. De pallets in standaardmaten hoef je alleen maar aan elkaar te schroeven. Deze kun je gewoon in de bouwmarkt kopen. Met meubels van pallets en mooie kussens heb je binnen een oogwenk een prachtig staaltje exclusieve tuinmeubelen.

Wees creatief met meubels

Als je een beetje creatief bent en een halve dag de tijd neemt, dan kun je meubels van pallets makkelijk groter maken. Met behulp van eenvoudig materiaal kun je een rugleuning maken van twee pallets. Op deze manier heb je binnen een handomdraai een ligstoel voor op je balkon. Heb je nog extra bergruimte nodig? Dan kun je in een paar stappen een laatje maken die in een normaal europallet past. Je kunt deze lade tijdens het zonnen omdraaien, waardoor je hem kunt gebruiken als bijzettafel. Een andere manier om exclusieve meubels te maken is door simpele planken of wijnkisten te gebruiken.

Lees tip:  Tips om je huis zo snel mogelijk te verkopen

Kies de juiste kleur voor je meubels

Of het nu de kleur van je meubels of planten is, kleurgebruik heeft een grote invloed op de sfeer van je terras of tuin. Met kleuren bepaal je niet alleen de sfeer in de tuin of op je meubels bepalen, maar je kunt het ook inzetten om structuur aan te brengen in een ruimte of deze op te delen. Lichte kleuren zijn bijvoorbeeld geschikter voor een kleine ruimte. Door middel van lichte tinten laat je een kleine tuin of een terrasje optisch groter lijken. Met donkere kleuren lijkt een ruimte kleiner.

Het effect van kleuren

Kleuren hebben een groot effect op je tuin of terras. Met groene tinten krijg je meer rust in je tuin of op je terras. Groen kun je daarom altijd gebruiken als basiskleur. Felle kleuren als rood, blauw en geel vallen meer op en kun je gebruiken om accenten te maken of meer diepte te creëren. Denk bijvoorbeeld aan rode, exclusieve tuinmeubelen voor een witte muur. Denk goed na over kleurgebruik, want niet alle kleuren staan goed bij elkaar. Houd het dus rustig en zet geen bonte meubels bij elkaar. Dit zorgt voor een rommelig effect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *