Nieuwe tegels kopen, hier moet je op letten

Je huis updaten
Als je al langere tijd in je huis woont, dan denk je er wellicht aan een keer te renoveren. Als de keuken er bijvoorbeeld al een jaar of twintig in zit, dan kan het zijn dat je er op uit gekeken bent. Daarnaast kan de functionaliteit na twintig jaar ook minder zijn. Denk aan niet meer goed sluitende deurtjes en niet meer lekker lopende lades.

Als je de meubels dezelfde periode van twintig al in huis hebt, wil je wellicht ook hier wel eens wat anders voor. Met name omdat de trends veranderen natuurlijk. Maar net als bij de keuken is de functionaliteit misschien wel wat minder ten opzichte van toen je ze net gekocht had. Denk aan steun en zitcomfort.

Ook een badkamer verdient het eens in de zoveel tijd aangepakt te worden. Even alles lekker opfrissen. In de meeste badkamers bevinden zich badkamertegels. Zowel op de grond als aan de muren. Ga je jouw badkamer strippen, dan dienen er ook andere tegels te komen. Maar waar moet je nu op letten als je nieuwe tegels gaat kopen?

Prijs
Eigenlijk is het belangrijkste de prijs. Dat wil zeggen, je zult een bepaald budget in gedachten hebben voor deze nieuwe tegels. Dat is dan meteen het eerste criteria waarbij er wellicht al veel opties afvallen. Maar dat is niet erg. Het vergemakkelijkt en accelereert de zoektocht.

Stijl
Als je de complete badkamer gaat renoveren, dan is het natuurlijk belangrijk dat het geheel bij elkaar past. Je kunt een mooi bad met badkamermeubels hebben gezien, maar misschien passen de tegels die je mooi vindt daar niet bij. Zorg dus dat je het complete plaatje in beeld krijgt!

Voegen
Tussen tegels zitten voegen. Bepaal wat je mooi vindt. Wil je juist grote, grove voegen of een smalle voeg?

Formaat
Tegels zijn er in vele formaten. Hele kleintjes in het formaat van een grote postzegel tot hele grote. Denk hier goed over na.
Als je een kleine badkamer hebt is het misschien mooi om voor grote tegels te gaan. Dan lijkt het geheel groter. Het formaat tegel op de muur zal hierbij hoogstwaarschijnlijk kleiner zijn dan die op de vloer.

Levertijd
Als je een strakke planning hebt qua montage van het bad en de badkamermeubel, dan moet het plaatsen van de tegels hier goed op aansluiten. Houd hier dus rekening mee zodat je niet straks de hele planning om moet gooien.

Tegels kopen
Deze tegels kun je op veel plekken kopen. Typ maar eens de zoekterm in op google en je krijgt tientallen verkopers van tegels. Selecteer op een aanbieder in de regio zodat je niet zo ver hoeft te rijden. De meeste aanbieders hebben bovendien een website waarop je alvast kunt lezen en zien wat ze hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *