Kleed je keuken aan met deze accessoires

Een keuken is een praktisch onderdeel in het huis waar meer tijd besteed wordt dan je in eerste instantie zou denken. Jouw keuken naar je eigen wens en stijl inrichten is één maar heb je wel gekeken naar de accessoires om aan te kleden? Los van de stijl en het praktische, kunnen accessoires zowel praktisch zijn als een stijl uitdrukken. Deze toevoegen aan deze ruimte in jouw woning kan net dat laatste zijn om het af te maken. Misschien wil je niet zo veel geld eraan besteden of heb je niet zo veel te besteden aan deze accessoires omdat je andere plannen hebt. Zelfs met een klein budget is het mogelijk, laat je verrassen door onderstaande tips.

Hang een krijtbord op

Je kunt een leuk krijtbord ophangen of als alternatief krijtverf op de muur gebruiken. Je kunt reminders opschrijven, je boodschappenlijstje en zelfs je weekplanning bijhouden. Een decoratie met een mooie quote van de week maakt het af. Dit eenvoudige accessoires maakt jouw keuken af én is praktisch als geheugensteuntje voor wat jij ook maar wilt.

Zet plantjes in de keuken

Afhankelijk van de grote van jouw keuken kun je plantjes neerzetten of misschien bij te weinig ruimte ophangen. Je kunt de planten zelf ophangen of ze via een plankje op hoogte zetten. Je kunt op de plank ook nog iets extra’s kwijt zoals jouw mooie servies, glazen potten met voorraden met pasta, suiker en bloem of alleen eenvoudig de plantjes. De groene uitstraling in je deze ruimte ademt frisheid en natuur uit en kan net even een extra huiselijk gevoel creëren.

Lees tip:  Vectra 3D: De beste vlooien- en tekenbescherming voor honden

Stal je servies uit

Los van het ene plekje waar je wat servies op kwijt kunt, is sowieso het uitstallen van je servies en pannen een accessoires parel voor deze bijzondere ruimte in jouw woning. Of het nu op een plank is, op het aanrecht of in een servieskast, het ademt alles wat nodig is en geeft een extra sfeer een betekenis aan je keuken.

Hang een stang met s-haken op

Als je niet aan een plank wilt voor je servies en/of pannen dan kun je ook een stang hangen met de zogenaamde s-haken. Deze haken hebben de vorm van de letter ‘s’ en je kunt daar je pannen aan hangen en tentoonstellen. Je bespaart ermee ruimte in je keuken lades en kasten en het ziet er in een handomdraai super gezellig uit.

Decoreer met kruidenplantjes

Niets is zo fijn om te koken als verse kruiden, maar waarom zou je deze in pakjes halen als je ook verse plantjes in de keuken neer kan zetten? Naast dat het er super leuk uit ziet als je ze bijvoorbeeld in een decoratief kruidenpotje stopt, ze geuren ook altijd lekker en het geeft de geur van koken mee terwijl je nog niets hebt gedaan. Daarnaast doet groen ook wonderen voor deze ruimte in je woning en je kunt ze ook nog eens stekken en verder opkweken waardoor je er super lang plezier van hebt.

Ook voor een mooie zwarte keuken ben je bij ons aan het juiste adres!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *