Kiezen voor een composiet schutting. Goed idee of niet?

Zit je net lekker in het zonnetje, zie je de buren steeds vanaf hun tuin jouw tuin in kijken. Wil je je tuin misschien eens opleuken of is er echt iets dergelijks als deze situatie aan de hand? Ben jij het ook zo zat dat je nog geen goede schutting hebt staan en heb je wel eens nagedacht over composiet schuttingen? Hierbij geven we je de voor,- en nadelen.

Voordelen

Om eens goed te beginnen zal deze schutting gelijk blenden met de rest van je tuin. Geen gekke kleuren of rare onnatuurlijke vormen. Nee, dit soort schuttingen is heeft de natuurlijke uitstraling van hout en zou dus niet meteen de blikvanger worden van je tuin. Door deze natuurlijke uitstraling zal het goed blenden met de rest van de omgeving, geeft het een rustigere uitstraling en zorgt het voor ruimtelijkheid de tuin. 

Alhoewel het een natuurlijke uitstraling geeft, zijn dit soort schuttingen gewoon van kunststof gemaakt wat enorm veel voordelen met zich mee brengt. Allereerst zul je nooit meer een splintertje in je hand vinden terwijl je de deur probeert open te maken, ook zal de schutting zelf niet snel afslijten. In tegenstelling tot een houten schutting zijn de composiet schuttingen meer vochtbestendig en heb je dus geen last meer van rottend hout of een scheeftrekkende schutting, waardoor je het ook niet telkens meer hoeft bij te houden met een bijvoorbeeld een houtbeits. 

Nadelen

Het enige kleine nadeel is dat door het gebruik van de kunststof in de composiet schutting kleinere krasjes sneller zullen opvallen in vergelijking tot een volledig houten schutting. Al vallen kleinere krassen nog weg geschuurd te kunnen worden, de diepere krassen zul je helaas altijd blijven zien. Ook zou er met de tijd, en het volledig in het licht staan in de tuin, wellicht kleine kleurverschillen in het materiaal kunnen optreden, maar hier blijft het dan ook wel echt bij.

Lees tip:  Wat voor type zwembaden zijn er voor in de tuin?

Binnenkort verzorgen wij een nieuwe blog over het aanleggen van houten tuintegels. Geïnteresseerd geraakt? Bekijk dan eens onze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *