Hoe vind je de perfecte schutting?

Heb je een nieuwe schutting nodig voor jouw tuin of terras? Of je nu verlangt naar meer privacy in je buitenruimte;  het willen blokkeren van de koude wind, het willen maskeren van het uitzicht op de straat of jouw zwembad willen beveiligen; een schutting is de perfecte omheining. Het vinden van dé perfecte schutting kan echter nog een hele zoektocht worden. Want waar begin je? En wat zijn de mogelijkheden? In deze blog leggen wij je meer uit over het vinden van de perfecte schutting.

Naar wat voor een schutting ben je op zoek?

De perfecte schutting laten plaatsen kan niet zomaar gebeuren. Voordat je een schutting kiest is het belangrijk om in kaart te brengen waar je nu precies naar op zoek bent. Naar welke uitstraling ben je op zoek? En aan welke doelen moet jouw schutting aan voldoen? Door te letten op onderstaande punten is het een stuk eenvoudiger om jouw perfecte schutting te vinden.

Hoeveel privacy wil je?

Als je echte privacy wilt, kies dan een schutting met weinig tot geen ruimte tussen de planken. Een dicht bij elkaar geplaatst rooster kan bijna net zo privé zijn als een vast materiaal in combinatie met het weelderige gebladerte van klimplanten. De hoogte hangt natuurlijk af van de helling van jouw tuin en die van jouw buren. Probeer een stuk papier of karton te gebruiken ter hoogte van het hek dat je overweegt, en laat een vriend het omhoog houden terwijl je langs de omtrek van jouw tuin loopt. Sta op en ga zitten in elk deel van jouw tuin om te zien of het hek hoog genoeg is voor uw privacybehoeften.

Lees tip:  Winkeleigenaar maar nog geen website? Lees alle cruciale voordelen van een website hier!

Schutting plaatsen voor meer beveiliging

Wanneer je een schutting aanschaft om je tuin of grond te beveiligingen en indringers buiten te houden, dan is het belangrijk om te investeren in een hoge en stevige schutting. Een hoge omheining van beton of hout beton zijn goede voorbeelden hiervan. Het beton is erg stevig waardoor de schutting sterk in de grond blijft staan. Door de hoogte wordt het daarnaast lastiger gemaakt om over de schutting te klimmen. Let wel goed op dat de lengte van de schutting voldoet aan de wettelijke eisen die gelden voor een hekwerk.

Geluidsoverlast verminderen

Woon je aan een drukke, lawaaierige weg, of luisteren je buren graag muziek met een hard volume? Het plaatsen van een schutting is een goede manier om het geld te dempen. Het hekwerk vangt het geluid op, waardoor je aanzienlijk minder geluidsoverlast ervaart. Zo kun je rustig genieten in jouw tuin.

Wat moet je in de gaten houden?

Als het goed is, heb je nu de reden ontdekt waarom je een schutting wilt plaatsen. Maar je bent nog niet klaar. Om de perfecte schutting te kunnen vinden, zijn er ook verschillende zaken waar je rekening mee moet houden.

Onderhoudskosten

Zoek naar de onderhoudskosten van een bepaald type schutting voordat je een schutting voor jouw tuin kiest. Zorg ervoor dat je de schutting kiest op basis van wat essentieel is voor jouw huis en houd jouw budget altijd in de gaten. Zo vergt een houten schutting vaak meer onderhoud, afhankelijk van het houtsoort dat je kiest, in vergelijking met een beton schutting. Beton is volledig onderhoudsvrij, terwijl hout juist kwetsbaar is voor vocht en plagen van insecten. Mocht je graag een hout look schutting willen met de eigenschappen van beton, kijk dan eens naar een hout beton schutting. Doordat de houten schutting een betonnen onderstel word bevestigd, heeft de omheining een langere levensduur.

Lees tip:  3 tips voor op afstand werken vanuit huis

Houd de stijl van je huis in gedachten

De stijl van jouw huis maakt het gemakkelijk om te elimineren welk type schutting je niet moet gebruiken. Oudere huizen met klassieke architectuur zien er het beste uit met betonnen schutting, terwijl een moderne boerderij harmonieus past bij een houten schutting van bijvoorbeeld Douglas of Grenen hout. Er moet een ontwerpverbinding zijn tussen jouw huis en de schutting eromheen. Doordat er veel verschillende stijlen schuttingen worden aangeboden, vind je altijd wel een schutting die past bij jouw wensen én de stijl van je woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *