Hoe meet je de ruimte voor de douchebak op?

Een douchebak, we hebben er best veel over gehoord. Toch lijkt het plaatsen en opmeten van een douchebak niet altijd even gemakkelijk. Niet vreemd ook, want waar en hoe begin je nu eigenlijk? Wanneer je voor het eerst een douchebak gaat plaatsen, dan is het handig hier een beetje meer aandacht aan te schenken. Zo weet jij namelijk zeker dat jij kiest voor een douchebak die past in je badkamer. Weet jij al welk soort douchebak je zou willen hebben in je badkamer of ben je nog aan het kijken naar de beste oplossing voor jou?

Verschillende soorten

Er zijn vandaag echt talloze soorten douchebakken, waarbij je kunt denken aan echt een bak die je gebruikt in combinatie met een douchecabine. Ook kun je kiezen voor een douchebak met enkel een douchewand en je kunt zelfs kiezen voor een doucheplaat. Dit laatste is misschien wel een van de allermooiste oplossingen als je bijvoorbeeld een inloopdouche wilt creëren.

Hoe meet je een douchebak in?

Het inmeten lijkt heel erg lastig, maar eigenlijk valt dit best wel mee. Echter is het wel belangrijk dat je dit op de juiste manier doet, want zo voorkom je dat de douchebak niet in je badkamer past of erger nog dat je kieren krijgt. Een douchebak kan verschillende maatvoeringen hebben, maar je gaat hierbij altijd uit van de buitenste maten. Stel dat je een douchebak hebt die 90 centimeter bij 90 centimeter is, dan kan de douchewand deze maat niet hebben. Een douchecabine is namelijk iets kleiner en heeft ongeveer 2 centimeter om te stellen. Dit betekent dat de stelmaat, zoals ze dat zo mooi noemen, op 87 tot 89 centimeter ligt. Twijfel je waar je goed aan doet, vraag dan de hulp van een professional.

Lees tip:  4 tips om thuis meer te kunnen ontspannen

Wat past bij jou?

Smaken verschillen behoorlijk van elkaar en dat is ergens maar goed ook. Toch is soms best lastig een keuze te maken voor een douchebak. Ook dit is niet gek, want de ene is nog mooier dan de ander. Het is belangrijk waar jij je comfortabel bij voelt en wat jij zelf mooi vindt passen in jouw badkamer. Mogelijkheden zijn er voldoende en ook is er een douchebak voor ieder budget te vinden. Als je het lastig vindt een keuze te maken, dan zou je kunnen kiezen voor een tijdloos design. Dit past namelijk in iedere badkamer!

Tip: Online-sanitairkopen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *