beste thermometer voor de BBQ

Hoe kies je de beste thermometer voor de BBQ?

Wil jij op de juiste manier een mooi stuk vlees, zoals picanha of steak bereiden? Dan is het van belang om de juiste temperatuur te gebruiken om het vlees perfect gaar te krijgen. Een thermometer kan je hierbij helpen. Maar hoe kies je de beste bbq thermometer? Hieronder meer informatie om je te helpen de perfecte thermometer uit te kiezen.

Kerntemperatuur 

Het belangrijkste bij het bereiden van een stuk vlees is het bereiden en behouden van de juiste kerntemperatuur. De kerntemperatuur kun je meten door de thermometer in het midden van het stuk vlees te steken en de temperatuur af te lezen. Is de temperatuur te hoog, dan wordt het vlees droog. Is de temperatuur te lang te laag, dan duurt het heel lang voor je vlees gaar is. Je komt een eind met bakken op gevoel, maar met een groot stuk vlees heb je echt een bbq thermometer nodig om het meest goede resultaat te bereiken. Je wilt tenslotte geen mooi stuk vlees verpesten door eigenwijs te zijn en geen thermometer te gebruiken.

Twee soorten temperaturen 

Er zijn diverse soorten thermometers verkrijgbaar. Je hebt de omgevingstemperatuur die belangrijk is tijdens het braadproces en de kerntemperatuur. Deze kan nogal verschillen doordat je bijvoorbeeld het deksel van je barbecue regelmatig opent of omdat het buiten nogal koud is. Het is daarom aan te raden om twee soorten thermometers te gebruiken. 

Inkbird

Je hebt bijvoorbeeld de Inkbird. Deze kun je deels in het gerecht steken en deels gebruiken om de omgevingstemperatuur te meten. Deze bbq thermometer werkt op Bluetooth en is online en bij sommige speciaalzaken verkrijgbaar.

Lees tip:  Kleurtrends in de badkamer

Thermapen

De Thermapen is de meest luxe barbecue thermometer die er momenteel bestaat. Deze thermometer is ouderwets, zonder wifi of bluetooth, maar werkt zeer nauwkeurig, waardoor je dus eigenlijk alleen deze maar nodig hebt om zonder poespas snel te zien of je vlees al op temperatuur is. 

Meater +

De meater plus kan zowel gebruikt worden om de omgevingstemperatuur te meten als de kerntemperatuur van het vlees. Deze werkt op bluetooth en is draadloos, waardoor je deze ook kunt gebruiken in een oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *