Handige tips voor het vernieuwen van je interieur

Dit artikel is speciaal voor jou geschreven, maar ook voor de interieur professional. In dit blog artikel geven we deskundig advies voor een ieder die bezig is met zijn interieur. Of je jouw interieur nou wilt vernieuwen, of tips wilt hoe je met bestaande meubels toch een nieuwe sfeer en stijl creëert, in dit blog artikel vertellen we je er alles over.

Kijk naar tweedehands meubels

Als je geld wilt besparen bij het vervangen van meubels, moet je kijken naar de aankoop van meubels die je eerder in eigendom had. Met een beetje elleboogvet kun je gemakkelijk een ouder uitziend meubelstuk dat over het geheel genomen in goede staat is, transformeren. Je kunt stukken vinden zoals dressoirs, salontafels, keukentafels en meer die alleen maar een beetje verf nodig hebben om er goed uit te zien.

Als je meubels nodig hebt en geld wilt besparen, kun je overwegen om te gaan winkelen in online meubel winkels met scherpe prijzen. De meeste van deze winkels vragen wel lidmaatschapsgeld, maar het geld dat je bespaart betaalt steeds weer voor de kosten. Deze winkels hebben kwaliteitsmeubilair voor een fractie van de prijs van een meubelzaak.

Maak een goed interieur plan

Als je een nieuwe eettafel en stoelen koopt, zoek dan naar massief houten stukken. Met deze stukken kun je de tafel en stoelen laten veredelen als er krassen op komen. Als je je geen massief hout kunt veroorloven, koop dan een eettafelonderlegger of een tafelkleed om de afwerking van je tafel te beschermen.

Ben je op zoek naar een mooie hoekbank? Zorg dan dat je vooraf goed weet welke afmetingen de bank moet hebben. Meet de ruimte op en houd er rekening mee dat je eventueel nog wat extra ruimte over wilt houden achter de bank, zodat je deze vrij kunt zetten.

Lees tip:  Last van ongedierte? 

Kies neutraal gekleurde meubelstukken. Met neutrale stukken kun je veel met ze doen en is het gemakkelijk om je huis eromheen te veranderen. Door de meubels te matchen met je kamer kun je je leefruimte een mooie uitstraling geven. Er zijn veel neutrale opties om te werken met elke woningplattegrond of inrichtingsstijl.

Neem een kleurstaal mee van je bestaande muurkleur als je naar meubels kijkt. Hoewel je misschien houdt van de uitstraling van een bepaald meubelstuk, kan je ontdekken dat het simpelweg niet past bij de stijl van je huis nadat je het hebt gekocht. Laat dit niet gebeuren. Zoek een bijpassende verfstrip van een plaatselijke ijzerwarenwinkel om mee te nemen ter vergelijking. Een ander alternatief is om foto’s van je kamer te maken en deze te vergelijken met de meubels van de winkel om een match te krijgen.

Houd rekening met de andere artikelen die je al in bezit hebt wanneer je beslist welk meubelstuk je kiest. Je moet ervoor zorgen dat het nieuwe meubelstuk goed past bij de stof, afwerking en materialen van je bestaande meubelstukken, zodat de hele kamer in elkaar overvloeit. Door vooruit te plannen kan je voorkomen dat je een nieuw meubelstuk mee naar huis neemt dat gewoon niet werkt in de kamer.

En beginnen maar!

Nu je budget intact kan blijven kun je gemakkelijk de meubels kopen die je nodig hebt. Dat betekent dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over het winkelen, maar dat je kunt genieten van de reis naar de winkel. Gebruik deze tips naarmate je vordert om ervoor te zorgen dat je vooruitgang boekt in je inrichtingsproject van vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *