oude woning omtoveren tot een moderne woning

Een oude woning omtoveren tot een moderne woning

Een aantal maanden geleden hebben mijn man en ik een oude woning gekocht. De prijs was dusdanig laag omdat de woning verouderd en vervallen was. Wij besloten om dit huis te kopen omdat ik het simpelweg prima vindt om hier en daar wat zelf te klussen. We besloten om nog niet in de woning te gaan wonen tot de tuin, de keuken en de badkamer opgeknapt waren. Dit zorgde ervoor dat we tijdelijk nog in ons oude appartement moesten verblijven tot we ons nieuwe huis in orde hadden gemaakt voor bewoning.

De tuin renoveren

We zijn begonnen met de tuin. De tuin was zodanig vervallen dat we ervoor gekozen hebben om alles wat er stond eruit te halen en af te voeren. Toen eenmaal de tuin leeg was hebben we een compleet nieuw ontwerp gemaakt. We hebben een groot deel van de tuin laten betegelen omdat we zo min mogelijk jaarlijks onderhoud aan de tuin willen plegen. Daarna hebben we gekozen voor een erfafscheiding van schanskorven. Schanskorven zijn een soort gaasmatten die tot korf zijn gemaakt en gevuld worden met breukstenen. Breukstenen zijn zoals het woord al zegt allerlei losse stukjes steen. We kozen ervoor om deze tuinafscheiding helemaal rondom ons huis te zetten omdat dit ervoor zorgt dat we voldoende privacy hebben en toch eenheid hebben in ons tuindesign. Onze tuinhaard is inmiddels besteld en zal binnenkort nog geplaatst gaan worden. Ook hiervoor kozen we voor een schanskorf tuinhaard die we in de winter onder de overkapping kunnen gebruiken als warmte haard en in de zomer kunnen gebruiken als barbecue of haard tijdens de iets frissere avonden. Onze complete schanskorftuin hebben we via een goede schanskorfleverancier besteld. Deze tuin konden we helemaal naar wens en eigen ontwerp bestellen.

Lees tip:  Ontsnap de Stad in je Eigen Woonkamer

Niet alles tegelijk

We hebben ervoor gekozen om eerst de tuin aan te pakken omdat dit hoognodig was en omdat het weer het nog toeliet om een aantal weken in de tuin te klussen voor de herfst zou beginnen. Toen het weer wat kouder begon te worden, hadden wij de tuin al volledig gerenoveerd. Daarna zijn we begonnen met het slopen van de oude keuken. Dit was nog een beste klus want niet alleen de keukenkastjes moesten van de muur af maar ook de tegels die nog aan de wand zaten. Aangezien we toch bezig waren met het slopen van de muurtegels in de keuken, hebben we ook de tegels van de badkamer meteen gesloopt zodat deze meteen in dezelfde container afgevoerd konden worden.

Onze droomkeuken

Het allerleukste aan deze hele verbouwing vond ik toch wel dat we een nieuwe keuken konden uitzoeken. We zijn naar een goede keukenzaak gegaan en hebben daar een compleet ontwerp laten uittekenen van hoe de keuken eruit komt te zien nadat deze geplaatst is. Dankzij de goede service van de keukenzaak is de keuken enkele weken geleden professioneel geplaatst en kunnen we nu dus tijdens de feestdagen in onze nieuwe woning koken!

De badkamer is inmiddels betegeld en hiervoor worden de komende weken de laatste meubels geleverd. Daarna wordt het dus tijd om te verhuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *