Een fijn leefklimaat in je huis creëer je zo!

Een fijn leefklimaat in huis is heel belangrijk. Je leeft er fijner door, en ook nog eens gezonder! Daarom is het zeker de moeite waard om eens te kijken hoe jij het leefklimaat in je huis aangenamer kunt maken. Je huis is immers de plek waar je veel tijd doorbrengt, helemaal tot rust kan komen en familie en vrienden uitnodigt. Een slecht leefklimaat kan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals vermoeidheid, luchtwegproblemen en allergieën. En dat is natuurlijk helemaal niet fijn in je huis! In deze blog geven we je een aantal handige tips waarmee je een fijn leefklimaat in je huis kunt creëren.

Goed ventileren en een vliegenraam kopen

Ten eerste is het belangrijk om je huis altijd goed te ventileren. We hebben tegenwoordig heel goed geventileerde huizen, wat natuurlijk fijn is. Maar het is iets minder fijn dat de lucht in je huis daardoor niet vanzelf ververst. Om de vuile lucht uit huis te verjagen en frisse, schone lucht in je huis te laten komen, is het belangrijk om goed te ventileren. Zorg er dus voor dat de ventilatieroosters boven je ramen zo vaak mogelijk openstaan en dat je ook regelmatig een raam openzet. Dit is vooral belangrijk na het douchen, koken of slapen. En wil je geen last krijgen van vervelende insecten die je huis binnendringen? Dan kun je het best een vliegenraam kopen. Met een vliegenraam houd je alle insecten buiten de deur. Zo houdt niks je meer tegen om de ramen lekker open te zetten!

Zuiverende planten

Er zijn bepaalde planten die de luchtkwaliteit en daarmee het leefklimaat in je huis kunnen verbeteren. Deze planten zuiveren giftige stoffen uit de lucht en verbeteren het klimaat. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de zuiverende kwaliteiten van bamboe, de krulvaren of de lepelplant. Een bijkomend voordeel is dat je huis er meteen een stuk gezelliger uitziet!

Lees tip:  Wat is home staging nu precies?

Niet te veel vocht in huis

Ook te veel vocht in huis moet worden aangepakt voor een beter leefklimaat in je huis. Heb je last van vochtige vloeren en een slecht geventileerde badkamer? Dan kan er al snel een muffe lucht ontstaan, net als vochtplekken en schimmel. Om dit te voorkomen moeten lekkages worden gerepareerd en ruimtes beter worden geventileerd. Hang ook nooit natte was in huis en ventileer goed tijdens het koken.

Stof weghalen

Stof in huis irriteert je luchtwegen en is niet goed voor je gezondheid. Heb je veel decoratie in je huis staan? Of heb je een hoogpolig vloerkleed? Ook een kast vol boeken trekt erg veel stof aan. Als je deze items in je huis hebt staan, is het verstandig om deze regelmatig goed af te stoffen. Verwijder stof grondig uit je huis en het leefklimaat zal verbeteren!

Lees tip:

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.