Dit zijn de keukentrends voor 2022

De keuken is een belangrijk onderdeel in je huis en vormt de centrale plaats voor het maken van eten. Het uiterlijk van een keuken speelt een belangrijke rol, evenals het interieur. Over het laatste punt gesproken is dit een behoorlijk trendgevoelig aspect. Elk jaar zijn er nieuwe trends en ontwikkelingen binnen de keukenmarkt. Goed om deze in acht te nemen voordat je een keuken overweegt aan te schaffen. In deze blog lees je de belangrijkste do’s en don’ts voor het jaar 2022. Lees gauw verder. 

Strak en licht design 

Een trend die al jarenlang heerst is het minimaliseren van spullen. Dit zie je terug in strakke designs van meubels, maar ook is dit geldig voor de keuken. Ontspullen is een trend die zeker sinds de pandemie voor veel mensen herkenbaar is. Dit zie je terug in de strakke en lichte designs van de keuken.  

Duurzaamheid en natuurlijke materialen 

Verduurzaming is tegenwoordig bijna geen nieuwe trend meer te noemen. De ontwikkeling hiervan is echter wel belangrijk om nog steeds mee te nemen in de trends voor 2022. Het toepassen van houten elementen, groen en de verduurzaming van materialen blijft een hit. Ook het toepassen van natuurlijke materialen in een keuken zijn populair. Het liefst zo robuust en natuurlijk mogelijk. Denk aan houten keukens op maat. Of eiken en landelijke keukens. Als je op zoekt bent naar dit type keuken kijk je bij eiken keukens bij Kral Keukens. De eco-trend gaat niet aan de keuken voorbij. Binnen de verduurzaming en natuurlijk materialen wordt duidelijk gebruik gemaakt van opvallende accenten. Denk aan gouden en koperen kranen.  

Koop een keuken die trend neutraal is 

Een keuken kopen is een proces waar je goed over na moet denken. Trends zijn vaak elk jaar verschillend. Daarom is het goed om na te denken over keukens die altijd trendy blijven en dus ook jaren meegaan. Toch toe aan vernieuwing van je keuken? Wij hebben de gouden tip; kijk eens naar vernieuwing van je deurtjes, keukenblad of knoppen. Dit geeft al een hele andere indruk als je deze vervangt. Een nieuwe keuken is zeker niet altijd nodig.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *