Decoratieve vlaggen in huis

Bij muurdecoratie in huis denken mensen al gauw aan schilderijen, foto’s en fotocollages. Veel mensen hangen ook posters op aan hun muur, meestal niet in de huiskamer, maar bijvoorbeeld op hun slaapkamer. Bijvoorbeeld van dingen die ze cool vinden / waar ze fan van zijn. Dit zijn leuke vormen van decoratie, en hele goede manieren om een kale muur een stuk leuker te maken.

Wat je echter soms ziet, maar niet zo vaak, is dat mensen een vlag of een muurkleed in hun huis ophangen. Het is iets dat steeds meer voorkomt. Niet zo heel vaak in de woonkamer van mensen, maar bijvoorbeeld in hun gang, langs hun trap, of op hun slaapkamer. Ik bedoel uiteraard niet vlaggetjes zoals op verjaardagen, ook geen vlaggen met vlaggenmasten die op de grond staan, maar een decoratieve vlag aan de muur. Vaak zijn dit vlaggen van bijvoorbeeld een land waar men van houdt, een sportclub, een betekenisvol symbool, enzovoort.

Je kunt naast bekende en veelvoorkomende vlaggen, zoals van landen of voetbalclubs, ook vlaggen bedrukken die iets afbeelden wat je zelf kan kiezen. Dit kan dus van alles zijn – een mooie foto, een kunstwerk, een coole foto van je favoriete band, enzovoorts. Je stuurt het op naar de drukker, je geeft aan welk formaat vlag je graag zou willen hebben, en een drukker maakt jouw vlag.

Het voordeel van zo’n decoratieve vlag is dat het origineel is, het trekt vaak nog meer aandacht dan een poster of schilderij. Het is een groot doek, dat echt iets uitstraalt. De kans is groot dat je er een opmerking over krijgt. Het is daarnaast ook wat minder statisch of recht-toe-recht-aan. Een vlag is wat speelser en zeer origineel.

Lees tip:  Kunstgras laten leggen: hoe werkt het?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *