zelf je huis verkopen

De voordelen van zelf je huis verkopen

Zelfstandig je huis verkopen zonder makelaar heeft zowel voor- als nadelen. Het grote voordeel van zelfstandig je huis verkopen is dat je de verkoopkosten van de makelaar bespaart en dat voordeel kan wel oplopen tot enkele duizenden euro’s. Hieronder meer voordelen van zelf je huis verkopen.

Voordelen zelf je huis verkopen

Je beheert je eigen agenda, dus je bent flexibel in het maken van je afspraken voor bezichtigingen. je bent op de hoogte van al de pluspunten van je eigen huis dus je kunt deze met passie aan de geïnteresseerden vertellen. De rondleidingen die je zelf geeft zijn zeer persoonlijk en kunnen de mensen die eventuele interesse hebben in je huis een veilig gevoel geven. Is er genoeg animo voor je huis? Dan kun je zelf ook een persoonlijke selectie doorvoeren. Wat vind jij belangrijk? Wie gun je je eigen huis? Wie vind je het beste in de buurt of straat passen of wie denk jij dat er het meeste voor je huis zal betalen? Die selectie kan en mag je dan zelf maken. Je huis zelf verkopen biedt dus genoeg voordelen.

Juridische zekerheid

Als je er voor kiest om je huis zonder makelaar te verkopen, heb je geen juridische zekerheid en dat kan in een later stadium voor problemen zorgen. Stel dat er aan het te verkopen huis gebreken naar boven komen die je niet goed hebt medegedeeld, wat je verplicht bent, dan kunnen de financiële risico’s erg groot zijn en zal je voor eventuele schade of extra kosten op moeten draaien.

Lees tip:  De sluwe strijd tegen muizen in de randstad, zo kom je van muizen af!

Waarom je huis toch wél verkopen met makelaar?

Het inschakelen van een makelaar voor het verkopen van je huis heeft uiteraard ook voordelen. Je verkleint hierdoor de risico’s, onzekerheden of fouten met de verkoop ten opzichte van de verkoop in eigen beheer. Een makelaar heeft een veel groter bereik met geïnteresseerden, via bijvoorbeeld het online huizenplatform Funda, waardoor de kans groter is dat je huis snel wordt verkocht.  Als particulier is het niet mogelijk om je woning op Funda te plaatsen. Deze website heeft miljoenen bezoekers per maand. Tevens heeft een makelaar de ervaring als het gaat over het onderhandelen met een verkopende partij, omdat het vaak over zeer grote bedragen gaat, kan een klein percentage hogere opbrengst al een groot financieel voordeel met zich meebrengen, waarmee een makelaar zijn eigen tarief meer dan terugverdiend. Wil je je huis snel verkopen? Check de website van Vastgoedopkoop dan eens. Zij zullen snel naar je huis komen kijken en bij interesse een marktconform bod neerleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *