De mooiste raamdecoratie voor je kelderramen

Kelders kunnen donker en somber zijn, en veel oudere huizen hebben kleine ramen die weinig natuurlijk licht binnenlaten.  Maar kelderramen onbedekt laten kan een beetje een doorn in het oog zijn, en dat is vaak het dilemma waarin veel huiseigenaren zich bevinden. Maar vrees niet! Er zijn veel stijlvolle ontwerpen waarvoor je kunt kiezen die het natuurlijke licht niet beperken en die je privacy geven wanneer je die nodig hebt.

Jaloezieën

Jaloezieën zijn een geweldige optie en zijn erg populair dankzij hun vele mogelijkheden zoals aluminium, hout, kunststof en zelfs bamboe jaloezieën. Je kunt kiezen voor echt hout of imitatiehout en uit verschillende beitsen of kleuren die passen bij je bestaande stijl en inrichting. Het lamellenontwerp van de jaloezieën zorgt voor volledige lichtfiltering en privacyregeling. Bij de keuze van de lamelbreedte kun je uitgaan van de ontwerpstijl of de lichtbehoefte. Voor moderne woonstijlen en grotere ramen zijn dunnere lamellen geweldig. Maar voor kleine ramen of meer traditionele stijlen kies je een bredere lamel.

Plisségordijnen

Plisségordijnen met honingraatstructuur zijn perfect voor tochtige kelders. De zakvormige honingraatstructuur vangt warme en koude lucht op die door je ramen naar binnen sijpelt, en houdt het interieur van je huis het hele jaar door op een gelijkmatigere temperatuur. De plisségordijnen van tegenwoordig zijn strak en stijlvol. De stof geeft een warme gloed aan het natuurlijke licht dat het raam binnenkomt. Als je een theaterzaal in je kelder hebt, kun je plisségordijnen met een verduisterende voering overwegen om de ultieme filmzaal ervaring te creëren!

Vouwgordijnen

Chique vouwgordijnen zijn al eeuwenlang populair. Het moderne ontwerp van tegenwoordig biedt een paar verschillende soorten vouwen. Je kunt kiezen uit eindeloos veel stof kleuren en -patronen, en vele creëren een warme gloed van natuurlijk licht. Om alles licht en luchtig te houden, kies je voor lichte stoffen met een meer open weefsel. Voor media- of theatermakers kun je een verduisterende voering toevoegen voor de ultieme thuisbioscoop ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *