zomervakantie in je eigen huis

De leukste ideeën voor de zomervakantie in je eigen huis

Deze zomervakantie kan het erg warm worden, maar er is nog niet echt veel mogelijk. Steeds meer attractieparken en zwembaden gaan open, maar nu het virus nog niet geheel ons land uit is, kan het erg dubbel voelen om erop uit te gaan. Hieronder vind je daarom leuke ideeën voor thuis blijven in de zomervakantie. 

Schaf een speeltoestel aan!

Vooral wanneer je nog kleinere kinderen hebt, is dit een ideale oplossing. In plaats van naar een speelpark te gaan, heb je nu een kleiner speelpark in de tuin. Natuurlijk zijn er niet zoveel verschillende toestellen, maar met 1 speeltoestel kun je ook al heel veel. Doordat je geld bespaart op uit eten gaan en op vakantie gaan, is een speeltoestel ook te bekostigen. En natuurlijk hoeft je kind niet alleen te spelen. Vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om op de nieuwe aanwinst te spelen kan altijd. Ook is een speeltoestel een investering waar je nog lang iets aan hebt. Speeltoestellen gaan veel langer dan 1 zomer mee, waardoor je er meerdere jaren plezier van hebt. En met een speeltoestel kun je veel verschillende kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een speeltoestel met glijbaan en/of schommel. Op de balken van de schommel kun je zelfs doeken leggen, waardoor er een tent ontstaat in je tuin! Bekijk op deze website nog veel meer ideeën!

Organiseer een watergevecht

Voor plezier met water hoef je niet altijd naar een zwembad te gaan. Koop eens een paar waterballonnen en vul ze van tevoren met water. Ook kun je waterpistolen gebruiken of aanschaffen. Zet een aantal emmers met water klaar en zet eventueel een kinderbadje of enkele obstakels op. Het gevecht kan beginnen! Dit kun je goed doen met je kinderen en partner, maar vrienden en vriendinnetjes van je kinderen willen vast ook graag meedoen met deze verfrissende activiteit.

Lees tip:  Dakgoten en regenpijpen laten schoonmaken

Tip: houd jij ervan om in de zomermaanden te genieten van een lekker wijntje? Dan is een wijnkast kopen een goed idee.

Ga picknicken

Picknicken is een van de leukste dingen om te doen tijdens de zomervakantie. Niet alleen het picknicken zelf, maar ook de voorbereidingen zijn leuk. Van tevoren kun je naar de winkel gaan om alle benodigdheden te kopen. Daarna kun je een paar snacks klaarmaken en een mand vullen met alle lekkernijen. Neem een deken mee en leg deze uit op het gras en daarna kun je gaan smullen van het eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *