blauwe bloemen voor in de tuin

De leukste blauwe bloemen voor in de tuin

De zomer is weer bijna aangekomen. Dat betekent weer een stralende tuin waar u van kunt genieten. Blauwe bloemen kunnen hier niet ontbreken. Blauwe bloemen zijn fascinerend, speciaal en brengen elegantie met zich mee. Ze vallen gelijk op. Maar wat zijn de leukste planten om uit te kiezen? In dit artikel worden de leukste planten met blauwe bloemen besproken.  

Optie 1: vergeet mij niet bloem. Deze bloem staat als symbool voor trouw, liefde en herinnering. Daarom is dit de perfecte bloem voor in de tuin. De bloem kan tot wel 60 cm hoog worden en bloeit rond de periode april-juni. Levensduur van 2 jaar. Het onderhoud valt mee voor de plant.

Optie 2: blauwe knoopjes. Deze bloem heeft een blauw/paarse bloeiwijze. Daarnaast kan deze soort gemakkelijk tegen lage temperaturen in de winter, maar helaas minder goed tegen extreme regenval of sneeuw. Voldoende zon is noodzaak voor deze plant, ze groeien tot wel 70 centimeter hoog. De plant wordt in het voorjaar gezaaid.

Optie 3: blauweregen. De blauweregen kan tot wel 10 meter uitgroeien. De bloeitijd is rond de periode april en mei. Ze zijn zeer opvallend. Wel moet u rekening houden met een stevige achtergrond en de omgeving. Plant de blauweregen nooit tegen een regenpijp. De gevolgen kunnen ertoe leiden dat de pijp kapot gaat, doordat  de plant zo krachtig groeit.

Optie 4: blauwe lobelia. De blauwe lobelia is een uitmuntende plant die opvallende bladeren en bovenmatige bloei heeft gedurende de gehele zomer. Wat wel fijn is om te weten is dat deze plant veel zon nodig heeft. En dat het een voedselrijke bodem nodig zal hebben. De maximale hoogte van dit plant is 70 centimeter. Hij bloeit van juli tot en met september. Tijdens de winter zal hij om veel bescherming vragen.

Lees tip:  De nadelen van vogels onder zonnepanelen

Waarom kiezen we voor blauwe bloemen? 

Doordat de kleur blauw is en dat vaak geassocieerd wordt met diepte en stabiliteit. Daarnaast symboliseert blauw ook met loyaliteit, wijsheid , zelfverzekerdheid, intelligentie, geloof, waarheid en de hemel. Daarom zal de kleur blauw uw stabiliteit en rust brengen in uw tuin.

Kortom, Blauwe bloemen zijn uniek en symbolisch. Ze hebben veel betekenis. Daardoor zullen ze uw tuin ombouwen tot een magnifieke plek. Wel is het aan te raden om zelf extra onderzoek te doen. Want soms kan dat het geval zijn dat mensen er allergisch voor kunnen zijn met bepaalde planten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *