De beste wijken in Rotterdam voor starters

Rotterdam is één van de leukste steden in Nederland. Het barst er van de moderne, postmoderne en hedendaagse gebouwen en ook het uitgaansleven laat niks te wensen over. Geen wonder ook dat je er veel toeristen vindt. Naast de groei van het toerisme is Rotterdam ook zeer geschikt om te wonen! Steeds meer hoogopgeleide professionals blijven na hun studie in Rotterdam waar ze voorheen zo snel mogelijk de stad verlieten. De stad groeit en behoort na Amsterdam tot de grootste gemeente van Nederland. Rotterdam heeft goede faciliteiten, zeer veel keus en een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om te wonen. In welke wijken kun je het best terecht als starter op de woningmarkt? 

71 wijken, 14 gebieden

Rotterdam is opgesplitst in maar liefst 71 wijken en onderverdeeld in 14 gebieden. Er zijn op dit moment ongeveer 300.000 woningen in Rotterdam. Slechts zo’n 35 procent daarvan is een koophuis. Starters ervaren daarom ook flinke concurrentie op de woningmarkt. Een goede aankoopmakelaar in Rotterdam of hypotheekadviseur en zijn dan ook onmisbaar. 

Vooral de Rotterdamse wijken boven de Maas zijn erg populair bij starters. De wijk Hillegersberg-Schiebroek heeft veel groen, is erg kindvriendelijk en heeft een chique karakter. In deze wijk zijn allerlei leuke plekjes te vinden zoals leuke parkjes. Je vindt hier vooral eengezinswoningen die rond de oorlog zijn gebouwd. 

Meer groen wonen? Dit vind je ook in de wijk Schiebroek. Parkjes zijn hier in overvloed en er zijn genoeg leuke dingen om te doen. Je vindt hier ook het Plaswijckpark. Een waar paradijs voor jonge gezinnen met kinderen. In het park kun je bijvoorbeeld een kleine diertuin, waterspeeltoren en allerlei andere speelvoorzieningen vinden. Tevens is de wijk goed bereikbaar. Dat heeft te maken met de komst van de RandstadRail. Hierdoor kun je gemakkelijk reizen tussen Den Haag en Rotterdam. 

Lees tip:  Verschillende kunstgrasvelden in de voetbalwereld

Rotterdam zuid ook populair

Wonen in Rotterdam Zuid begint ook populair te worden. Vanwege grote vastgoedprojecten op Katendrecht en de Kop van Zuid heeft deze stadsregio veel mensen aangetrokken. In het westen is de dierentuin Blijdorp en de gelijknamige wijk naast de snelwegen A13 en A20. In deze wijk staan veel jaren dertig huizen. Veel hoogopgeleide, jonge professionals, die graag snel in het centrum willen zijn, hebben in Blijdorp toevluchtsoord gevonden. Binnen een kwartier zit je op een terrasje in het centrum van Rotterdam.

Rotterdam is the place to be voor starters die in een grote stad willen wonen maar niet voor prijzen als die in onze hoofdstad. Veel groen, goede voorzieningen en goede bereikbaarheid. 

Een tip van ons? Makelaars vergelijken is geen overbodige luxe. De verschillen zijn namelijk behoorlijk groot.

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.