Dakgoten en regenpijpen laten schoonmaken

Het is verstandig om zeker 2 tot 3 keer per jaar de dakgoten en regenpijpen van je huis schoon te (laten) maken. Hiermee voorkom je ernstige schade zoals gaten in de dakgoot en verstopping van de regenpijp. Door lekkende dakgoten of regenpijpen kan er schade aan je woning ontstaan omdat het water langs de gevel naar omlaag gaat en dat is nu precies wat je niet wilt.

Waarom is een dakgoot belangrijk?

Wanneer een huis géén dakgoot heeft stroomt het water bij regenweer, zo langs het dak via de muur, naar beneden. Hierdoor ontstaan lekkages in de muren. Wanneer je huis is voorzien van dakgoten, komt alles wat valt daarin. Dus niet alleen het regenwater maar ook bladeren en ander materiaal zoals bijvoorbeeld nest materiaal van vogels.

Schade door verstopte dakgoten

Door de dakgoot en de regenpijpen regelmatig schoon te laten maken wordt voorkomen dat deze verstopt raken. Wanneer een dakgoot of regenpijp verstopt raakt leidt dit tot overstromingen. Hierbij loopt het water over de dakgoot of langs de regenpijp. Dit vieze water met bladeren en mos, loopt vanuit de dakgoot langs de muren van de woning. Wanneer dit langdurig het geval is zal er schimmelvorming optreden. Het vocht trekt langzaam in de muren met het gevolg dat er binnen vochtplekken ontstaan. Water komt via het zwakste punt naar beneden en dat kan leiden tot de volgende problemen:

  • Vuil en vocht op muren
  • Doorslaand vocht naar de binnenkant van de woning
  • schimmelvorming
  • houtrot onder de dakpannen
  • schade aan windveren

Dakgoten schoonmaken is vaak een gevaarlijke klus

De meeste huizen zijn te hoog om zonder ladder bij de dakgoten te kunnen. Dat maakt dat het schoonmaken van dakgoten een gevaarlijke klus wordt. Daarom is het verstandig om het schoonmaken van dakgoten uit te besteden aan een ervaren bedrijf. Dakgotenschoonmaken.com is gespecialiseerd in dakgoten en regenpijpen. Met behulp van specialistisch materiaal worden de dakgoten en de regenpijpen schoongemaakt en gelijk aan een grondige inspectie onderworpen. Zo wordt voorkomen dat er problemen kunnen ontstaan.

Lees tip:  3 redenen om te kiezen voor ledstrips in huis

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.