Cv ketel onderhoud

Cv ketel onderhoud; deze dingen kan je prima zelf doen

Ieder apparaat heeft onderhoud nodig, zo ook een CV ketel. Door hem regelmatig te onderhouden verleng je de levensduur van je CV ketel en dit is mooi meegenomen voor de portemonnee. Daarnaast maak je de kans op storingen en onveilige situaties ook een stuk kleiner.

De CV ketel bijvullen

Om te beginnen kan je de CV Ketel zelf bijvullen. Wanneer de installatie niet genoeg waterdruk heeft zal het niet meer optimaal werken. De minimale waterdruk is 1.0 bar en een normale druk ligt tussen de 1.5 en 2.0 bar. Om je CV Ketel bij te vullen moet je de volgende stappen volgen. Eerst draai je de temperatuur op de thermostaat naar beneden, wanneer deze onder de 40 graden is kan je verder. Hierna kan je de stekker uit de CV Ketel halen en vervolgens verbind je een vulslang aan de waterkraan. Sluit de slang aan op de CV Ketel en vul de installatie bij tot er weer genoeg druk op staat.

De CV installatie ontluchten

Als je de CV ketel hebt bijgevuld is het verstandig om hem gelijk te laten ontluchten. Dit is prima zelf te doen. Dit moet je doen door de radiatoren in je woning te ontluchten, hierbij begin je bij de laagst gelegen radiator in je woning en zo werk je naar boven. Je hebt hiervoor een radiatorsleutel, een doek en een emmer nodig. De stappen zijn als volgt:

  1. Draai de temperatuur op de thermostaat naar beneden.
  2. Haal de stekker van de CV-ketel uit het stopcontact
  3. Begin bij de laagst gelegen radiator
  4. Draai de radiatorkraan dicht. Houd een doek bij het ontluchtingsventiel van de radiator en draai het ventiel open met de ontluchtingssleutel. Zodra er water uitkomt draai je het ventiel weer dicht.
  5. Nadat je dit bij al je radiatoren hebt gedaan kan je de radiatorkraan weer open draaien. Wanneer je ze allemaal hebt gehad kan je de stekker van de CV ketel ook weer in het stopcontact doen.
Lees tip:  De voordelen van zelf je huis verkopen

De batterij van de thermostaat vervangen

Het kastje aan de muur bij je CV ketel is de thermostaat, hiermee kan je normaalgesproken de temperatuur regelen. Wanneer je deze vervangt kan je dit weer zelf regelen.

Kortom; je kan zelf veel doen om je CV ketel te onderhouden, maar in sommige gevallen kan je er ook een CV ketel Friesland specialist bij laten komen.

1 reactie

  1. Goed om te weten hoe ik mijn CV installatie moet ontluchten. Ik merk dat de warmte niet meer goed naar alle plekken in het huis stroomt. Hopelijk wordt mijn slaapkamer ook weer sneller warm hierdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *