Bouwkundige keuring laten uitvoeren of niet

Bouwkundige keuring laten uitvoeren of niet?

Eindelijk een huis gevonden die aan al jouw wensen en eisen voldoet? De kans is groot dat je tijdens de bezichtiging vooral gelet hebt om de sfeer en ruimte van de woning, terwijl het ook belangrijk is om te kijken naar de huidige technische en onderhoudsstaat.

Waarschijnlijk heb je daar niet op gelet en/of beschik je ook niet over de juiste kennis om een goede inschatting van de bouwkundige staat te maken. Om na aankoop niet onverwachts geconfronteerd te worden met verborgen gebreken of onvoorziene onderhoudskosten is het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Wanneer is een bouwkundige keuring verstandig?

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren is in de meeste gevallen een verstandige keuze. Vaak wordt gedacht dat het vooral bij oudere woningen van belang is, echter is dat niet het geval. Vanaf de oplevering van een huis heeft deze onderhoud nodig, dit betekent dat een woning die een paar jaar geleden gebouwd is ook slecht onderhouden kan zijn. Bij aankoop van een huis adviseren wij daarom altijd een keuring uit te laten voeren.

Het beste moment voor een bouwkundige keuring is afhankelijk van de situatie. Vaak wordt er geadviseerd om voor het bieden een keuring uit te laten voeren, zodat je op basis van de bevindingen de hoogte van het bod kunt bepalen. Ook is het mogelijk om het bouwkundig rapport te gebruiken tijdens de onderhandelingen met de makelaar. Verder is het verstandig om de uitkomst van de bouwkundige keuring als ontbindende voorwaarde op te nemen in de koopovereenkomst.

Lees tip:  Nieuwe tegels kopen, hier moet je op letten

Mocht er op basis van het bouwkundig rapport blijken dat er sprake is van gebreken waarvan de onderhoudskosten het afgesproken bedrag overstijgen, dan is dit een geldige reden om de koop te ontbinden.

Waar kan ik een bouwkundige keuring aanvragen?

Een bouwkundige inspectie wordt uitgevoerd door een bouwkundig adviesbureau. Huiskeur is een betrouwbare en professionele partij met vakmensen met de nodige ervaring om een bouwkundige keuring uit te voeren. Deze partij is werkzaam door héél Nederland en is ook nog eens een van de goedkoopste aanbieders. De kosten voor de bouwkundige keuring zijn overigens aftrekbaar als deze kosten zijn gemaakt om een hypotheek af te sluiten voor het kopen (of verbouwen) van een huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *