5 tips voor succesvol meubels kopen in een woonwinkel

Als je lege ruimtes wilt vullen, staat meubilair winkelen zeker op jou lijst met dingen om te doen. Als je echter zonder een plan  door een woonwinkel, boetieks en zelfs kringloopwinkels wandelt, zul je snel overweldigd raken. Waar je ook van plan bent om te winkelen. Gebruik deze tips om jezelf op het juiste pad te brengen.

  • Meet de ruimte die je moet vullen.

Voor de beste resultaten vereist dit een zorgvuldige meting van de hele kamer. Schets de ruimte op papier en vul de belangrijke afmetingen in zoals  onder andere de hoogte van de vensterbank, de locatie van eventuele op de vloer gemonteerde stopcontacten, de breedte van deuropeningen, enz. Zelfs als je niet over de vaardigheden beschikt om op schaal te teken, jou metingen bij de hand hebben is waardevol wanneer je moet beslissen of de bank die je in de lokale woonwinkel hebt gevonden in je woonkamer zal passen – en door de voordeur!

  • Maak foto’s.

Maak foto’s van jou kamer vanuit alle hoeken. Het hebben van foto’s is handig, want (geloof het of niet), je zult NIET elk detail van de kamer onthouden wanneer je door de woonwinkel sloft. Als je de foto’s ter referentie gebruikt, kunt je bepalen of de poot op de salontafel in de winkel overeenkomt met die van de bank die je thuis al hebt staan. Je kunt de foto’s desgewenst afdrukken of eenvoudig bekijken op je camera of telefoon tijdens het shoppen.

  • Verzamel monsters van alle stoffen en afwerkingen die al in jou ruimte aanwezig zijn.
Lees tip:  Tips voor het uitkiezen van achterdeuren

Heb je een roerstokje vol met de verfkleuren van je woonkamer? Breng het mee. Heb je een klein stukje hout van je vloer nog in de schuur liggen? Neem het mee. Als je een bepaalde houtafwerking wilt combineren, probeer dan een klein stukje of een kleine lade ter referentie. Je wilt er zeker van zijn dat je nieuwe spulletjes naadloos in de huidige ruimte passen.

  • Bepaal een budget.

Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen wanneer de meubelverkoper in jou locale woonwinkel je enthousiast maakt over alle bijpassende stukken en accessoires uit de showroom. Zorg ervoor dat je weet hoeveel je wilt uitgeven voordat je van huis gaat en houd je aan je budget. Als je niet alles kunt betalen wat je wilt hebben, kun je een deel kopen of op zoek gaan naar iets goedkopers, soms moet je echt deze keuze maken. Het plannen van een budget is ook nuttig voor de verkoper, omdat het helpt hen te begeleiden in wat ze moeten laten zien; iedereen houdt van het bankstel ter waarde van 10.000 euro, maar als je het niet kunt betalen, is het het beste om naar items te kijken die dichter bij je budget staan.

  • Pre-shop.

Als je wat tijd over hebt voordat je het huis verlaat, kun je altijd een uur de tijd nemen om online alvast wat meubels te bekijken. Bekijk de websites van woonwinkels bij jou in de buurt om een ​​idee te krijgen van hun prijsklasse en stijl. Dit zal je leiden naar winkels die passen bij uw stijl en jou budget, zodat je geen tijd verspilt aan winkels die niet bij jou budget passen (Gaan niet voor een Leolux bankstel als je een Leenbakker budget hebt).

  • Bonustip: maak een lijst.
Lees tip:  Huis opkopen: binnen tien dagen geld op je rekening

Bepaal welke meubels en accessoires je echt nodig hebt en maak een lijst. Door details zoals “oranje lamp” of “ronde leren voetenbank” toe te voegen, weet je veel beter wat je probeert te bereiken. De lijst houdt je op jou doel en weg van items waar je geen plaats voor hebt (meestal dan).

Zorg ervoor dat je een meetlint meeneemt op weg naar de winkel; het hebben van een lint of rolmaat  zal het winkelen veel gemakkelijker maken – vooral in kringloopwinkels waar zij er niet één bij de hand hebben.

Tijd nemen om je woonwinkel trip te plannen, is een geweldige manier om het meeste uit je tijd en geld te halen.

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.