industriële slaapkamer inrichting

5 tips voor een industriële slaapkamer inrichting

De industriële woonstijl is razend populair. Zoek je een goede balans tussen een ruwe, natuurlijke uitstraling en gezelligheid om je slaapkamer in te richten? Dan is een industriële slaapkamer inrichting een goede keuze. Geen idee waar je moet beginnen om deze woonstijl toe te passen? Of wil je inspiratie opdoen? In deze blog geven we 5 tips om je slaapkamer industrieel in te richten!

1. Hout

Het gebruiken van natuurlijke materialen is een must om een industriële inrichting te creëren. Hout is een van de belangrijkste materialen bij deze woonstijl en mag dan ook niet ontbreken in je slaapkamer. Het gebruik van steigerhout in de slaapkamer is ontzettend populair. Je kan er verschillende meubels van maken. Een bed van steigerhout is bijvoorbeeld een perfecte eyecatcher die past bij industrieel wonen.

2. Industriële nachtkastjes

Het kiezen van nachtkastjes is altijd erg lastig. Bij een industriële inrichtingen van je slaapkamer is dat een stuk gemakkelijker, want er zijn ontzettend veel leuke nachtkastjes met industrieel design. Deze industriële nachtkastjes op Industrieelinhuis.nl zijn absolute blikvangers voor op je slaapkamer!

3. Bakstenen muur

Zit er op je slaapkamer behang over je bakstenen muur? Dan kan je een prachtige robuuste muur creëren door het behang eraf te halen. Wat een geluk. De meeste slaapkamers beschikken over gipswanden of isolatie, waardoor het niet mogelijk is om een originele bakstenen muur in de slaapkamer te hebben. Toch zijn er genoeg mogelijkheden, zoals een bakstenen wand ervoor metselen, behang met een bakstenenprint of steenstrips.

4. Robuuste vloer

Met een nette laminaatvloer of vloerbedekking is het ontzettend lastig om je slaapkamer een industrieel karakter te geven. Een vloer van hout of beton is vaak de beste optie bij deze woonstijl. Het gaat erom dat de vloer een ruwe uitstraling heeft. Eventueel kan je ook nog kiezen voor een laminaatvloer met een ruwe uitstraling.

Lees tip:  Prachtige gietvloer in de keuken leggen? 3 redenen!

4. Industriële verlichting

Een absolute must voor een industriële slaapkamer is verlichting dat past bij deze ruwe woonstijl. De mogelijkheden voor industriële verlichting zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan spots, betonnen lampen of andere industriële lampen. Bij Industrieelinhuis.nl hebben ze een uitgebreid assortiment lampen en andere meubels die perfect passen bij de industriële woonstijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *