4 tips om thuis meer te kunnen ontspannen

4 tips om thuis meer te kunnen ontspannen

ls je thuis komt na een lange, hectische dag op werk, dan wil je niets liever dan gewoon even echt ontspannen. Zo kun je de dag goed afsluiten en ben je de volgende dag weer helemaal fris. Goede slaap is hiervoor belangrijk, maar er zijn nog meer manieren om meteen na je werk al te beginnen met de ontspanning. In dit artikel lees je welke dingen wij aanraden. 

Creëer een relaxhoekje

Wanneer jouw huis een rommeltje is, dan kun je niet lekker ontspannen. En tegen de tijd dat je alles hebt opgeruimd is de avond voorbij. Zorg daarom dat je altijd een plek in huis hebt die je hebt ingericht als relaxplek. Hou deze te allen tijde vrij van rommel, zodat je jezelf hier altijd terug kunt trekken. Dit kan een complete kamer zijn, maar kan ook gewoon een hoek in je woonkamer of slaapkamer zijn. Zet hier bijvoorbeeld een fijne stoel neer om in te lezen of maak een gamehoek.  

Neem een lekker warm bad

Het nemen van een lekker warm bad zorgt voor de meeste mensen voor de ultieme ontspanning. Even een halfuurtje (of uurtje) het water het werk laten doen en genieten van de warmte. Heb je geen bad en geen plannen om je badkamer te verbouwen? Dan kun je ook kiezen voor een jacuzzi of hottub voor ontspanning in de tuin. Ook hier doet het warme water prima zijn werk, en je kunt er ook nog eens met meer mensen tegelijk in. Nog beter is natuurlijk een bad met massagestralen, zoals een Spa. Zo kun je je bezoekje aan de massagesalon misschien een keer overslaan.

Lees tip:  Wanddecoratie

Verzet je gedachten

Wat je ook doet, het belangrijkste na een dag werken is dat je je gedachten even verzet en dat kan op verschillende manieren. Leg je telefoon even aan de kant en begin eens aan dat boek wat je zo graag wilde lezen. Speel een spelletje met je gezin of ga een eindje wandelen door het bos. Hoewel het te begrijpen is dat je bepaalde gebeurtenissen op werk wilt bespreken met je partner of gezin, is het aan te raden om hier niet de hele avond mee bezig te zijn. 

Ga sporten of mediteren

De laatste tip is om te gaan bewegen. Dit kan natuurlijk in de vorm van een rondje lopen zijn, maar kan ook in de vorm van wat meer intensieve sport. Ook kun je juist kiezen voor mediteren. Het beste is om hier een vast moment voor in te plannen. Zo hoef je het niet steeds uit te stellen en heb je toch iedere week een moment van ontspanning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *