hottub

3 tips om te besparen op je hottub

Het is een droom van velen, een hottub in je eigen tuin. Je kunt er heerlijk in ontspannen of lekker borrelen met vrienden. Maar wat vaak een bezwaar is om een hottub te kopen is het kostenplaatje wat eraan verbonden zit. Dan hebben we het nog niet eens zo zeer om de aankoop zelf, maar vooral over het verbruik. In dit artikel geef ik je enkele tips hoe je kunt besparen op je hottub (wellicht helpt dit als overtuigingsmiddel voor jezelf of je huisgenoten).  

Bespaar op de waterhoeveelheid

Wanneer je een hottub wilt kopen, dan is één van de eerste vragen die je jezelf moet stellen met hoeveel personen je er tegelijk in wilt kunnen zitten. Is het antwoord op die vraag dat je er met 2-4 personen maximaal in wilt zitten, dan hoef je ook geen hottub te kopen die groter is dan dat. Hoe groter de hottub, hoe meer water er in moet. Dus hoe kleiner jij de hottub koopt, hoe meer water je bespaart. Uiteraard is het wel belangrijk dat je voldoende ruimte in de hottub hebt om lekker te kunnen zitten. 

De grootte van de hottub is dan ook niet het enige waardoor je water kunt besparen. Wanneer je namelijk kiest voor een hottub met gesloten zitjes heb je minstens 200 liter water minder nodig dan wanneer je kiest voor een hottub met houten zitjes. Zeker het overwegen waard dus! 

Hou het water in goede conditie

Het water in je hottub wordt na verloop van tijd vies en dit gaat soms sneller dan je denkt. Dit heeft te maken met huidschilfers en overig afval (zoals gras en zand) wat in het water terecht komt wanneer jij erin gaat zitten. Ook bacteriën vinden het heerlijk vertoeven in jouw hottub. Een belangrijke tip is dan ook om een filter te gebruiken die het water zuivert en eventuele chemische zuiveringsmiddelen om het water langer in goede conditie te houden. Hierdoor hoef je niet de hele tijd de hele hottub leeg te laten lopen en opnieuw te vullen met schoon water. Wil je geen filter of zuiveringsmiddelen gebruiken? Kijk dan hoe je het water uit de hottub kunt hergebruiken. Wanneer er bijvoorbeeld geen chemische middelen zijn gebruikt, kun je dit prima gebruiken om de tuin mee te bewateren.

Lees tip:  Waar moet je op letten bij het kopen van een jacuzzi?

Sluit de hottub goed af

Een hottub heeft enige tijd nodig om te verwarmen. Dit verwarmen gebeurt door middel van een interne of externe kachel die aan de hottub verbonden zit en die met hout kan worden opgestookt. Wanneer je de kachel uit laat branden, zal het water vanzelf weer afkoelen. Wil je hem vervolgens weer verwarmen, zul je weer nieuw hout moeten gebruiken. Het vraagt dus best wel wat hout en werk om de hottub warm te houden. Zorg er dan ook voor dat je het proces van verwarmen versnelt en het afkoelen vertraagt door de hottub goed af te dekken wanneer je er geen gebruik van maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *