Hoe kun je je huis het beste beveiligen?

Als je je zorgen maakt over de beveiliging van je huis, moet je misschien de boel eens door de ogen van een inbreker gaan bekijken. Dit is in feite ook precies wat experts doen wanneer ze de beveiliging van je huis komen beoordelen. Experts op het gebied van beveiliging onderzoeken je buitendeuren en lopen een rondje om je huis, op zoek naar mogelijke zwakke plekken en gebieden waar de inbrekers toegang kunnen krijgen. Zo kunnen onbeveiligde kelderramen vaak heel gemakkelijk worden opengeduwd en kan een inbreker binnen enkele minuten je huis binnendringen.

Eén van de belangrijkste manieren waarop inbrekers huizen binnenkomen, is via de deur! Ze gaan specifiek op zoek naar buitendeuren, die slecht beveiligd zijn en breken eerst bij die huizen in. Hoe meer sloten je op je deur hebt, hoe kleiner de kans is dat er wordt ingebroken.

Eén van de minst veilige sloten, die je op je buitendeuren kunt installeren, is een velgslot. Het is buitengewoon eenvoudig om in sommige gevallen een velgslot met een bankpasje te openen. Een velgslot mag alleen worden beschouwd als een hulpslot, dat moet worden gebruikt in combinatie met andere, veiligere sloten. Je kunt een nacht velgslot kopen, dat wel meer veiligheid biedt dan een normaal velgslot, maar toch nog steeds niet voldoende bescherming biedt om het te kunnen gebruiken als je enige slot op de deur.

Verreweg het veiligste slot is een nachtslot en het wordt dan ook ten zeerste aanbevolen om dit type slot te installeren. Een nachtslot met een enkele cilinder is meestal voldoende en hoewel je natuurlijk ook sloten met dubbele cilinders kunt kopen, is het in sommige steden of gebieden niet toegestaan om ze op je deur te gebruiken. Als je van plan bent om een van deze sloten te laten plaatsen, controleer dan eerst of dit in jouw woonplaats is toegestaan.

Lees tip:  Bubbelbaden als toonbeeld van overconsumptie

Drukknopsloten, elektronische sloten of mechanische sloten, bieden ook een geweldige beveiliging voor thuis en omdat je bij sommige sloten geen sleutel nodig hebt om toegang te kunnen krijgen, weet je zeker dat je veiligheid is gegarandeerd. Er zijn geen verloren, vermiste of gestolen sleutels, die kunnen worden gebruikt om zo illegaal je huis binnen te komen.

Een combinatie van twee of drie sloten op je buitendeuren is helemaal ideaal. Zo kun je potentiële inbrekers afschrikken. Als ze zien dat je deur goed is beveiligd, gaan ze gewoon op zoek naar een ander huis met minder sloten op de deur.

Een ervaren sleutelmaker in Haarlem nodig? Dan bezoek onze website!

2 reacties

  1. Goed om te weten welke sloten aangeraden worden voor goede beveiliging. Mijn voordeur wil ik vervangen en ga dan ook gelijk een nieuw goed slot laten plaatsen. Voor verdere beveiligingsmogelijkheden ga ik mijn slotenmaker raadplegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *