Uitgelicht: deze BBQ accessoires wil je hebben!

Zodra de lente weer in aantocht komt, gaat het bij de barbecue liefhebbers weer kriebelen. De echte bbq masters gaan natuurlijk de hele winter door en dit kan ook prima met de barbecues van tegenwoordig. Maar ook voor de minder ervaren barbecue er is er voldoende keuze in soorten barbecues, bovendien zijn er een aantal barbecue accessoires essentieel om te hebben en te gebruiken. Ben je een ervaren barbecue master of een beginner? Laten we er eens van uit gaan dat je nog niet zo ervaren bent, maar wel een grote liefhebber van maaltijden die op de barbecue zijn klaargemaakt. Of heb je wel net je tuintje opgeknapt en nog de wens om hier een ruimte te creëren om buiten te kunnen koken.

De barbecue gebruiken als basis voor gezond eten

Bij barbecueën denken we al snel aan veel vlees brood en sausjes, daarbij met mayonaise aangemaakte salades. Kortom een ongezonde manier van eten, wat een enkel keertje natuurlijk prima moet kunnen. Maar wist je dat je met de juiste accessoires de barbecue ook prima kunt gebruiken om een gezondere maaltijd op tafel te zetten? Denk hierbij aan een heerlijk stukje vis, bijvoorbeeld zalm welke je met een vetkwast kan voorzien van een schitterend laagje kruidenolie en welke je hebt klaargemaakt op een houten grillplank. Combineer dit stukje zalm lekker met wat gegrilde groenten. Deze kun je klaarmaken in zo’n speciale grillpan voor op de barbecue. Deze (soort van koekenpan) bevat een heleboel gaatjes, waardoor de rooksmaak van de houtskool ook in je groenten doordringt. Mix deze groenten dan met wat verse kruiden en voorgekookte aardappeltjes, wat olijfolie erdoor mixen en jouw barbecue doet de rest voor een geweldige smaaksensatie.

Lees tip:  Verhuizen tijdens corona: mag of kun je een verhuizing plannen?

Gebruik je houtskool of briketten?

Wil je jouw barbecue optimaal gaan gebruiken? Onderzoek dan eens of je deze op houtskool of briketten wilt laten branden. Je kunt houtskool en briketten ook elkaar gebruiken. Maar de meesten barbecue liefhebbers gebruiken houtskool, deze zijn wel wat lastiger aan te steken en het kan wat langer duren voordat alles goed brand, maar met de juiste barbecue starter moet dit geen probleem opleveren. Bovendien blijft houtskool veel langer branden en heb je geen chemische luchtjes door jouw eten heen.

Een simpele kleine barbecue of complete buitenkeuken?

Ben je na het lezen van dit artikel al overstag? En ben je nu aan het twijfelen om ofwel een klein barbecuetje in je tuin te plaatsen? Of ga je voor de complete buitenkeuken en breidt je deze uit met de juiste accessoires, zodat je deze ook kunt gebruiken om gezonde maaltijden klaar te maken in jouw tuin? Laat je in ieder geval goed informeren en kijk naar de beschikbare ruimte die je hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *